Baklažanai stabdo raukšlių susidarymą

Jei valgysite baklažanus, išvengsite veide ankstyvųjų raukšlelių. Baklažanuose yra medžiagų, kurios neleidžia odai sausėti (reiškia – senti) ir tokiu kurios reikalingos kolageno gamybai. O būtent jis užtikrina odos elastingumą, stangrumą

Baklanžanuose gausu PP, C, B grupės vitaminų.

Visos mineralinės medžiagos yra odelėje, todėl baklanžanų nereikia lupti.
Baklanžanai padeda aterosklerozės gydymui ir profilaktikai, jie šalina iš organizmo cholosteriną, mažina jo kiekį kraujyje ir kraujagyslių sienelėse.
Vertinami dietinėje mityboje dėl didelio kalio kiekio, stiprina širdies darbą, padeda iš organizmo greičiau pašalinti skysčius.
Žali baklanžanai maistui netinkami.
Baklanžamo kartumą galite panaikinti: supjaustytus baklanžanus pabarsčius druska, palikus pusvalandžiui  ir vėliau nuplovus vandeniu.
Kad baklanžanai kepant neprisigertų aliejaus: pries gaminant patiekalus, pusvalandžiui pamerkite baklanžaną į šaltą vandenį.
100 g baklanžanų turi tik 28 kcal.